Alenčin tvarohový dortík

Hodnocení receptu

Ingredience

150 g másla
150 g moučkového cukru
1 žloutek
1 vanilkový cukr
2 polévkové lžíce želatiny
250 ml vody
125 ml mléka
2 měkké tvarohy (celkem 500 g)
dlouhé piškoty
kulaté piškoty
1 šlehačka v prášku (Haas nebo Dr. Oetker) + 150 ml studeného mléka
jahody

Postup

Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Přivedeme k bodu varu (nevaříme) a vlijeme do studeného mléka. Necháme vychladnout. Žloutek, máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáme tvarohy a pomalu přidáváme želatinu a pořádně promícháme. Dortovou formu vymažeme máslem, obložíme dlouhými piškoty (o kousek je zkracuji), dno vyložíme kulatými piškoty. Zalijeme částí tvarohové hmoty, poklademe jahodami, opět zalijeme tvarohovou hmotou. Několik jahod rozmixujeme, přidáme trošku cukru a nacákáme na povrch dortu. Špejlí roztíráme do všech stran. Šlehačku ušleháme podle návodu na sáčku, dáme do zdobícího kornoutu a zdobíme podle vlastní fantazie. Dozdobíme jahodami. Dort dáme zatuhnout do chladničky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 10:49:25 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři