Pečený jahodový tvaroh
Ingredience
300 g čerstvých jahod
250 g nízkotučného tvarohu
2 špetky skořice
2 lžíce cukru
2 vejce
šťáva z půlky citronu
2 lžíce teplé vody
máslo na vymazání formy
Postup
Omyté jahody rozkrájíme na poloviny a zakápneme citronovou šťávou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
V misce rozmícháme tvaroh se žloutky, cukrem a skořicí. Přidáme 2 lžíce teplé vody a důkladně promícháme.
Zlehka vmícháme jahody a sníh. Přelijeme do máslem vymazané zapékací misky a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme 20 minut při 220°C.
Podáváme vychladlé ozdobené lístkem meduňky.
Podobné recepty:
Tvarohový srnčí hřbet,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Jablečné řezy,
Prázdninová bublanina,
Míša řezy ,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Lehký vánek,
Dvoubarevné rohlíčky ze Šlapanic,
Osvěžující tvarohový koláč,
Tvarohový srnčí hřbet,
Olejová bábovka,
Plněné taštičky,
Hraběnčiny řezy,
Cuketovo-ořechová bábovka,
Vídeňská vařená bábovka,
Jablkový chlebíček,
Pivní štrůdl,
Borůvkové tiramisu ,
Štrůdl z piva ,
Perník s tvarohovou mřížkou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.