Celozrnný žitný perník
Ingredience
500 g celozrnné žitné mouky
200 g přírodního cukru
2 lžíce medu
1 vejce
600 ml mléka
1 prášek do perníku
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce olivového oleje
hrst rozinek
hrst ovesných vloček
Postup
V míse smícháme všechny sypké suroviny, rozinky a ovesné vločky. V teplém mléce rozmícháme med, olej a vejce. Nalijeme do mísy a všechno důkladně promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut (zkusíme špejlí).
Podobné recepty:
Loterijní buchtičky,
Kaštanová bábovka,
Drobenkový koláč s ovocem,
Celozrnný žitný perník,
Vídeňská vařená bábovka,
Banánová bábovka,
Segedínské tvarohové řezy,
Pudinková buchta,
Falešné sachr řezy,
Míša řezy ,
Mrkváče s ořechovou nádivkou,
Čtvercový koláč,
Bábovka mnoha chutí,
Skořicová hrnková bábovka,
Bábovka z pudinku,
Ořechové kornoutky,
Čokoládová vejce se zmrzlinou ,
Letní ovocný koláč,
Dobrý závin,
Linecký koláč s tvarohem a třešněmi,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.