Broskvičky

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 850-1000 g hladké mouky
400 g moučkového cukru
4 vejce
200 ml oleje
250 ml bílého jogurtu
1 lžička amonia
1/2 lžičky jedlé sody
náplň: 250 g másla
600 ml mléka
2 Zlaté klasy
2 vanilkové cukry
2 lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky meruňkového aroma (lepší by bylo broskvové, nesehnala jsem)
dále: 1 plechovka broskvového kompotu
žlutá a růžová potravinářská barva
cukr krupice
marcipánové lístky

Postup

Do mísy dáme 850 g mouky, přidáme všechno ostatní a promícháme. Vysypeme na vál a rukama vypracujeme měkké těsto. Podle potřeby podsypáváme další moukou. Hladké těsto dáme na hodinu do ledničky. Z odpočatého těsta děláme polokoule a klademe na plech vymazaný papírem na pečení. Pomohla jsem si formičkami na polokoule, do moukou vysypané formičky jsem vmáčkla kuličku těsta a vyklopila. Pečeme asi 20 minut při 180-190°C. Z vychladlých polokoulí lžičkou vydlabeme vnitřek, aby byly duté. Dutiny naplníme krémem, vmáčkneme kousek broskve a dvě polokoule slepíme k sobě. Dáme do ledničky ztuhnout. Šťávu z kompotu rozdělíme do dvou misek. Jednu půlku obarvíme nažluto, druhou narůžovo. Ztuhlé broskvičky namočíme z jedné strany do žluté šťávy, vyválíme v cukru, z druhé strany do růžové šťávy a opět vyválíme v cukru. Mezi poloviny zasuneme lístek a uložíme do papírového košíčku. Krém: z mléka, zlatých klasů a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Máslo se dvěma lžícemi moučkového cukru vyšleháme do pěny a postupně zašleháme vychladlý pudink. Vešleháme aroma a asi 7 vrchovatých lžic drobků vydlabaných z polokoulí. Podle chuti dosladíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 14:37:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři