Broskvové řezy
Ingredience
1 balíček listového těsta (500 g)
250 g měkkého tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
1 broskvový kompot (420 g)
1 a 1/2 sáčku želatinového ztužovače
Postup
Těsto rozdělíme na poloviny. Každou rozválíme na velikost plechu, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (225°C, 10 minut). Necháme vychladnout. Broskve zcedíme a pokrájíme na kostičky. Do mísy rozdrobíme tvaroh, posypeme cukrem, zalijeme smetanou ke šlehání a všechno dohromady vyšleháme dohladka. Pak krátce vešleháme zakysanou smetanu. Do velké mísy vysypeme ztužovač a zalijeme 150 ml kompotové šťávy (je-li jí málo, doplníme vodou). Ruční metličkou rychle šleháme asi půl minuty. Pak vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty, a pak po částech vmícháme zbytek. Nakonec vmícháme pokrájené broskve, případně dosladíme. Tuto hmotu natřeme na jeden upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, který zlehka přimáčkneme. Dáme do ledničky ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na čtverce či obdélníky a lehce pocukrujeme.
Podobné recepty:
Povidlová kvítečka,
Jogurtová bábovka,
Minimuffky z belešníku,
Třená bábovka,
Čokoládový dort Indián ,
Jablková bábovka,
Prázdninová bublanina,
Banánové muffiny,
Kočičí oči,
Medové řezy,
Tvarohové šátečky,
Kočičí oči,
Perník z pekárny,
Strouhaný koláč s tvarohem,
Madlenky,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Šlehačková bábovka 2,
Vafle bez vaflovače,
Marcipánová kuřátka,
Vídeňská vařená bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.