Jahodové řezy
Ingredience
těsto: 6 vajec
6 lžic moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaového prášku
špetka prášku do pečiva
krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce moučkového cukru
na posypání: 50 g čokolády
Postup
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech (ten největší) vyložený papírem na pečení a upečeme ve vyhřáté troubě (asi 8 minut při 200°C). Slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit, pak nakrájíme na řezy.
Podobné recepty:
Letní ovocný koláč,
Jednoduchá bublanina,
Třená klasika,
Křehký tvarohový koláč,
Borůvkový koláč,
Třený koláč s drobenkou ,
Litý koláč s tvarohem,
Křehký koláč s brusinkami,
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Banánová bábovka,
Medovníkové řezy ,
Křehký rebarborový koláč,
Bramborový makovec ,
Makovo-tvarohová bábovka,
Bábovka bez šlehání,
Tvarohová zebra,
Bábovka mnoha chutí,
Chlebová bábovka,
Řezy z listového těsta,
Minišátečky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.