Pařížské kostky
Ingredience
těsto: 440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 - 3 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
3 vejce
krém: 400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
na posypání: 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Postup
Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.
Podobné recepty:
Jahodové pudinkové řezy,
Kynutá bábovka s rozinkami,
Bleskový koláč s jablky,
Lehký vánek,
Písková bábovka,
Nutellky,
Jogurtová bábovka,
Františky,
Otakárek meruňkový,
Cuketový táč,
Bílkový chlebíček s kokosem,
Tvarohovo-krupicový koláč,
Perníková bábovka,
Ořechová bábovka s čokoládou,
Kakaové řezy se šlehačkou,
Vánočka,
Kynutá čokoládová bábovka,
Nugátový závin ,
Linecké řezy s jablky,
Jemné koláčky s mandlí,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.