Pařížské kostky
Ingredience
těsto: 440 ml polohrubé mouky
220 ml moučkového cukru
110 ml oleje
220 ml mléka
2 - 3 lžíce kakaového prášku
1 prášek do pečiva
3 vejce
krém: 400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent tuku, tím lépe)
2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
na posypání: 1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Postup
Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce. Před podáváním nakrájíme na kostky.
Podobné recepty:
Starodávné buchty,
Bílkový chlebíček,
Inteligentní moučník,
Pudinková buchta,
Marcipánová kuřátka,
Muffiny s malinami ,
Mandlová symfonie,
Fešácký tvarohový koláč,
Makovo-tvarohová bábovka,
Střecha z BEBE sušenek ,
Čokoládový dezert pokušení ,
Pařížské kostky,
Bábovka mnoha chutí,
Libuščiny vdolečky,
Jahodové řezy,
Levný jablečný závin,
Koláč s hroznovým vínem ,
Tvarohovo-višňový závin,
Šátečky s pudinkem a čokoládou,
Borůvkové tiramisu ,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.