Věnečky z odpalovaného těsta

Hodnocení receptu

Ingredience

Těsto: 260 ml mléka
100 g másla nebo hery
160 g hladké mouky
špetka soli
4 celá vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém: 1/2 l mléka
0,5 dcl rumu
1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku
125g másla
100 g moučkového přesátého cukru

Postup

Do mléka dáme tuk se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Necháme chvíli vychladnout, přendáme do mísy a do částečně prochladlého vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Plechy vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou si do mouky "natiskáme" kolečka o průměru 4 - 5 cm. Těsto dáme do plátěného pytlíku s trubičkou a na předtištěná kolečka stříkáme věnečky. Každé kolečko "objedeme" dvakrát. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly. Hned po vytažení z trouby každý věneček rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémem a povrch pocukrujeme nebo potřeme bílkovou polevou.
Příprava krému: Z mléka, rumu a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo s cukrem dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink.
Z této dávky mám 40 věnečků, po 20 na jeden plech.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 15:26:31 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři