Bábovka která se vždy povede
Ingredience
360 g polohrubé mouky
6 vajec
1 prášek do pečiva
citronová kůra
1 vanilkový pudinkový prášek
300 g krupicového cukru
1 dl oleje
1 dl horké vody
1 vanilinový cukr
citronová šťáva
po 2 lžících nasekaných vlašských ořechů
rozinek naložených v rumu a čokolády
Čas přípravy
70 minut
Postup
Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a citronovou kůrou. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem dohusta a za stálého šlehání přidáme 2 lžíce horké vody. Po chvíli přidáme další vodu a stále šleháme. Pomalu vmícháme mouku a přiléváme vodu dle potřeby. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, vanilinového cukru a lžičky citronové šťávy. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, spařené a v rumu namočené rozinky a čokoládu. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy na bábovku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pak špejlí zjistíme stav propečení. Hotovou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a necháme vychladnout.
Podobné recepty:
Meruňkový koláč s tvarohem,
Banánové muffiny,
Sladké mámení,
Bábovka z vaječného likéru,
Škopíček plný rybiček,
Věnečky z odpalovaného těsta,
Šlehačková bábovka 1,
Borůvkové tiramisu ,
Máslová bábovka,
Švestkový koláč s mandlemi,
Bábovka Margotka,
Mandlové s čokoládou,
Linecký strouhaný koláč,
Makovky,
Pudinková buchta s želatinou,
Makovec ,
Perníková bábovka,
Tvarohová zebra,
Buchta z učebnice,
Bílková bábovka s ovocem,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.