Bábovka která se vždy povede

Hodnocení receptu

Ingredience

360 g polohrubé mouky
6 vajec
1 prášek do pečiva
citronová kůra
1 vanilkový pudinkový prášek
300 g krupicového cukru
1 dl oleje
1 dl horké vody
1 vanilinový cukr
citronová šťáva
po 2 lžících nasekaných vlašských ořechů
rozinek naložených v rumu a čokolády

Čas přípravy

70 minut

Postup

Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a citronovou kůrou. Žloutky ušleháme s cukrem a olejem dohusta a za stálého šlehání přidáme 2 lžíce horké vody. Po chvíli přidáme další vodu a stále šleháme. Pomalu vmícháme mouku a přiléváme vodu dle potřeby. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, vanilinového cukru a lžičky citronové šťávy. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, spařené a v rumu namočené rozinky a čokoládu. Těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy na bábovku, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 45 minut. Pak špejlí zjistíme stav propečení. Hotovou bábovku vyklopíme, pocukrujeme a necháme vychladnout.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři