Ořechová olejová buchta

Hodnocení receptu

Ingredience

6 žloutků
40dkg cukru krupice
1 skleničku teplé vody
Půl sklenice rumu
Půl sklenice oleje
40dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Sklenice – 250 ml

Čas přípravy

120 minut

Postup

6 žloutků se tře se 40 dkg cukru. Do utřeného nalijeme 1 sklenici vody, půl sklenice rumu a jeden a pul sklenice oleje. Přidáme 40 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a zamícháme trochu sekaných ořechů, ušleháme bílky a přimícháme do těsta. Trochu těsta oddělíme, do odděleného těsta přidáme 1 lžíci kakaa. Jako první do vymazané a vysypané bábovky nalijeme těsto světlé potom těsto s kakaem. Pokud chceme bábovku pouze světlou tak kakao nepřidáváme. Pečeme na 150 stupňů.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři