Plněný slaný koláč

Hodnocení receptu

Ingredience

350 g polohrubé mouky
100 g másla
20 g droždí
150 ml mléka
1 lžička cukru
3 lžíce oleje
100 g anglické slaniny
1 cibule
150 g šunky
4 rajčata
svazek mladé cibulky s natí
250 g hroznového vína
8 plátků tvrdého sýra
1 lžíce jemně nasekaného oregana
sůl
pepř

Čas přípravy

80 minut

Postup

Do hrnku nalijte mléko, rozdrobte do něj droždí, přidejte cukr, zamíchejte a nechte vzejít (asi 15 minut v teple). Na vál prosejte mouku, přidejte do ní sůl, máslo a vše rozdrobte jako drobenku. Do směsi přidejte vzešlé droždí, 2 lžíce oleje a vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout. Mezitím na oleji zpěňte nakrájenou slaninu a cibuli, nasypte ji do misky a přidejte nakrájené cibulky i s natí, rajčata, šunku, kuličky hroznového vína, oregano, sůl, pepř a promíchejte. Z těsta udělejte osm stejně velkých placek, na polovinu placek rozdělte směs, zakryjte ji plátkem sýra a zbylými plackami. Okraje dobře utěsněte, položte na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě zvolna upečte.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři