Štědrovečerní bomba
Ingredience
100 g hrubé mouky
150 g moučkového cukru
1 dl oleje
3 žloutky
1/2 litru plnotučného mléka
citronová kůra
vanilkový cukr
Čas přípravy
60 minut
Postup
V mléce rozšleháme žloutky, cukr, olej, citronovou kůru a za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme a šleháme do vychladnutí. Do části krému vmícháme kakao. Hlubokou kulatou mísu prolijeme studenou vodou, na dno dáme malou vrstvu krému, vrstvu piškotů (nebo úlomky piškotových těst), pokapeme griotkou, posypeme hrubě nakrájenými vlašskými ořechy, nakrájeným kandovaným ovocem. Zatřeme vrstvou tmavého krému. Vrstvy opakujeme do spotřebování surovin. Uleželý a vychlazený moučník vyklopíme na plochou mísu, ozdobíme čerstvým ovocem (banány, pomeranči, ananasem). Polijeme nezředěným kondenzovaným kakaem, navršíme šlehačku (nebo zmraženou pohárkovou pěnu), posypeme mletými ořechy, hoblinami čokolády.
Podobné recepty:
Celozrnné košíčky s pudinkem,
Chlebíček,
Domácí marlenka,
Kynutá čokoládová bábovka,
Kakaové řezy s tvarohem a s jablky,
Pařížské kostky,
Mramorovaná bábovka,
Čokoládová bábovka s hruškami,
Sladká volská oka,
Tvarohová bábovka s ovocem,
Tažený závin,
Sladké pletýnky,
Oříšková s čokoládou,
Řezy raffaelo,
Vánočka ze šesti,
Perník s piškoty,
Rychloperník,
Kočičí oči,
Šlehačková bábovka 2,
Mramorová bábovka s marmeládou,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.