Frgále hruškové
Ingredience
Těsto: 500 g polohrubé mouky
100 g cukru
125 g másla
2 žloutky
30 g droždí
25O ml mléka
vanilkový cukr
sůl
Posýpka: 13O g hl. mouky
100 g cukru
125 g másla
Rumová pomáda: 50 g másla
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
Čas přípravy
60 minut
Postup
Těsto zaděláme, odložíme na teplé místo a necháme vykynout.
Náplň: hrušková povidla, která připravíme z 1,5 kg hrušek, 2 vanilk. cukrů, 1 lžičky badyánu, hrsti nastrouhaného perníku, cukru podle potřeby.Povidla musí být hustá, Vaříme je asi 2 hodiny. Můžeme si je zavařit i do sklenic.6 lžic rozinek a 6 lžic vlašských ořechů na posypání koláčů
Těsto rozdělíme na 6 dílů, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Pak uděláme kulaté koláče asi 6 mm silné, naneseme povidla, posypeme ořechy a rozinkami a drobenkou. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po vychladnutí pokapeme celý koláč rumovou, pomádou.
Podobné recepty:
Ořechová bábovka s čokoládou,
Makové muffiny,
Zajíc celý perníkový,
Kynutá čokoládová bábovka,
Rychlý meruňkový koláč,
Pudinková buchta,
Buchta z učebnice,
Tvarohové muffiny,
Alenčin tvarohový dortík,
Krupicový svitek,
Plněné muffiny,
První zeesanový pokus,
Plněné taštičky,
Makovo-tvarohová bábovka,
Ořechový věnec,
Pudingové řezy pro děti,
Jogurtová bomba s piškoty, perníkem a ovocem,
Babiččin štrůdl,
Piškot,
Cuketovo-ořechová bábovka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.