Frgále hruškové

Hodnocení receptu

Ingredience

Těsto: 500 g polohrubé mouky
100 g cukru
125 g másla
2 žloutky
30 g droždí
25O ml mléka
vanilkový cukr
sůl
Posýpka: 13O g hl. mouky
100 g cukru
125 g másla
Rumová pomáda: 50 g másla
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu

Čas přípravy

60 minut

Postup

Těsto zaděláme, odložíme na teplé místo a necháme vykynout.

Náplň: hrušková povidla, která připravíme z 1,5 kg hrušek, 2 vanilk. cukrů, 1 lžičky badyánu, hrsti nastrouhaného perníku, cukru podle potřeby.Povidla musí být hustá, Vaříme je asi 2 hodiny. Můžeme si je zavařit i do sklenic.6 lžic rozinek a 6 lžic vlašských ořechů na posypání koláčů

Těsto rozdělíme na 6 dílů, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Pak uděláme kulaté koláče asi 6 mm silné, naneseme povidla, posypeme ořechy a rozinkami a drobenkou. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po vychladnutí pokapeme celý koláč rumovou, pomádou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:20 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři