Bábovka jako tiramisu
Ingredience
500 ml smetany ke šlehání
2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g)
160 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
dětské piškoty
šálek uvařené kávy
likér amaretto
kakaový prášek
Postup
Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a posypeme kakaem.
Podobné recepty:
Kávové muffiny,
Mléčný řez,
Tvarohové šátečky,
Pudinkové košíčky,
Čokooříškové bábovičky,
Jahodové řezy,
Kynutý jablečný závin,
Čokoládové suflé,
Alenčin tvarohový dortík,
Perník s piškoty,
Řezy z listového těsta,
Tvarohová kakaová bábovka,
Celozrnné slepované cukroví,
Bábovka Nikolka,
Čokoládový chlebíček se šlehačkou,
Babiččin štrůdl,
Olejovka s jablíčkem ,
Vánočka - postup pletení,
Tiramisu po česku,
Bábovka karamelová,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.