Bábovka karamelová

Hodnocení receptu

Ingredience

400 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml mléka
150 ml šlehačky
100 ml oleje
2 vejce
1 karamelový pudinkový prášek
1 prášek do pečiva
poleva: 100 g hořké čokolády
1 lžíce másla
šťáva z půl citronu
2 lžíce vody

Postup

V kastrolku rozpustíme lžíci másla, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme po částech mléko, olej a šlehačku, všechno vlažné.

Za stálého míchání necháme zahřát a těsně před bodem varu stáhneme z plotny.

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.

Sypkou moučnou směs po částech vmícháme do karamelového mléka.

Nakonec přidáme celá vejce, dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme pomalu asi hodinu, zkoušíme špejlí.

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem, přidáme vodu, citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu.

Vychladlou bábovku polijeme polevou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 16:38:41 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři