Bábovka karamelová
Ingredience
400 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
150 ml mléka
150 ml šlehačky
100 ml oleje
2 vejce
1 karamelový pudinkový prášek
1 prášek do pečiva
poleva: 100 g hořké čokolády
1 lžíce másla
šťáva z půl citronu
2 lžíce vody
Postup
V kastrolku rozpustíme lžíci másla, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme po částech mléko, olej a šlehačku, všechno vlažné.
Za stálého míchání necháme zahřát a těsně před bodem varu stáhneme z plotny.
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem.
Sypkou moučnou směs po částech vmícháme do karamelového mléka.
Nakonec přidáme celá vejce, dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme pomalu asi hodinu, zkoušíme špejlí.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem, přidáme vodu, citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu.
Vychladlou bábovku polijeme polevou.
Podobné recepty:
Laciná Václavova bábovka,
Celozrnný žitný perník,
Nekynuté koláčky od Ivany,
Olejová buchta (jako třená),
Jahodové řezy,
Falešné sachr řezy,
Řezy 3Bit,
Listové mašličky,
Šneci s nutellou,
Broskvičky,
Bábovka s vůní perníku,
Tvarohová bábovka,
Rychlý švestkový koláč,
Podzimní koláč,
Zajíc celý perníkový,
Celozrnný perník,
Šlehačková buchta,
Krupicový svitek,
Štrůdl z piva ,
Bábovka čertíka Bertíka,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.