Bábovka z cukety
Ingredience
3 vejce
300 g krystalového cukru
240 g oloupané cukety
230 ml oleje
540 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaového prášku
nastrouhaná kůra z půlky citronu
Postup
Z bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh.
Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu.
Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto.
Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.
Těsta je hodně, doporučuju rozdělit do dvou forem.
Podobné recepty:
Velikonoční karamelový dort ,
Moučník téměř dietní (bez tuku),
Maková po babičce,
Vídeňská vařená bábovka,
Koláč válečný,
Rychlá olejová bábovka,
Koláč s cuketovými povidly,
Šátečkové koláčky,
Segedínské tvarohové řezy,
Tvarohové koláčky,
Krém na sušenky BE-BE,
Laciná Václavova bábovka,
Tvarohové šátečky,
Medová bábovka s jablky,
Pudinkové řezy od Kamily,
Drobenková buchta,
Valašské frgále,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Kefírová buchta,
Bábovka s vůní perníku,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.