Čokoládová bábovka s hruškami
Ingredience
2 hrnky polohrubé mouky
1 necelý hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 vrchovaté lžíce kakaového prášku
hrst posekaných ořechů
2 vejce
půl hrnku oleje
1 hrnek mléka
3-4 hrušky
100 g hořké čokolády
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžičky skořice
Postup
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao, ořechy a čokoládu rozlámanou na kousky.
Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. V malé misce smícháme dvě lžíce mouky se skořicí.
Do mísy k mouce přidáme celá vejce, olej, mléko a vymícháme těsto.
Část těsta urovnáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Čtvrtky hrušek bereme jednu po druhé, každý kousek obalíme ve skořicové mouce a položíme na těsto ve formě. Zalijeme další vrstvou těsta a postup zopakujeme. Končíme zbytkem těsta.
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C a pomalu upečeme (50-60 minut).
Podobné recepty:
Rozkvetlé muffiny doktora Oetkera,
Pečený jahodový tvaroh,
Kolednické koláče,
Rákocziho tvarohové řezy,
Kynutý jablečný závin,
Šimláky z Polabí,
Perníková bábovka,
Švestkový koláč s mandlemi,
Bábovka bez šlehání,
Kynutý jablečný závin,
Mazanec,
Šneci s nutellou,
Podzimní koláč,
Muffiny s vanilmixem (pudinkem),
Mrkvová bábovka,
Koláč líné hospodyně,
Perníčky s mandlí,
Švestková bábovka,
Vanilkové buchty s čokoládou,
Ořechové rohlíčky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.