Kokosovo-čokoládová bábovka
Ingredience
4 vejce
200 g hery
180 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
50 g hladké mouky
50 g solamylu
1/2 prášku do pečiva
100 g strouhaného kokosu
100 g čokolády na vaření
2 lžíce rumu
špetka soli
Postup
Mouky smícháme se solamylem a práškem do pečiva, čokoládu nahrubo nastrouháme. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do šlehací misky dáme cukr, žloutky a změklou heru. Ušleháme do pěny. Zašleháme do ní rum, pak nastrouhanou čokoládu a nakonec kokos. Pak vařečkou vmícháme střídavě mouku a sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do formy vymazané tukem a vysypané kokosem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi půl hodiny. Vychladlou bábovku pocukrujeme.
Místo bábovkové formy můžeme použít plech na malé bábovičky.
Podobné recepty:
Jednoduché kokosové řezy,
Rozpeky,
Bábovka s kávou a skořicí,
Jidáše,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Papouškové řezy,
Jahodový zákusek ,
Tvarohová bábovka,
Medová bábovka,
Kokosová bábovka,
Medové řezy,
Ananasová bábovka,
Bábovka se sojovým sukem,
Kefírová buchta,
Koláč líné hospodyně,
Moučník Pavlína,
Makový koláč od Petronily,
Velká třená bábovka,
Pletený závin,
Bábovka jako tiramisu,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.