Laciná Václavova bábovka

Hodnocení receptu

Ingredience

100 g hery
300 ml mléka
3 vejce
350 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 lžičky mleté kávy
špetka soli

Postup

Heru necháme na plotně v kastrůlku rozpustit. V mléce rozkvedláme celá vejce.
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, solí a kávou. K rozpuštěnému tuku přilijeme mléko s vejci, promícháme a vlijeme do mísy k sypkým ingrediencím. Všechno důkladně promícháme. Vznikne řídké těsto, které krátce prošleháme metlou. Nalijeme je do vymazané a vysypané formy a upečeme (170-180°C, cca 45 minut).
Protože kávové moučníky u nás nejsou příliš oblíbené, dala jsem místo kávy 2 lžíce granka.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 17:19:39 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři