Rozkvetlá bábovka
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: 250 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
moučkový cukr cca 5 lžic
5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný)
modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí). Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem. Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Rychlá čokooříšková buchta,
Minišátečky,
Osvěžující tvarohový koláč,
Pudinková bábovka,
Tatrankové řezy,
Pařížské kostky,
Pudinkový koláč (z vanilmixu),
Střecha z BEBE sušenek ,
Celozrnný perník,
Buchta Aleš,
Domácí marlenka,
Čokoládový dezert pokušení ,
Perníkové muffiny,
Tvarohovo-maková bábovka,
Drobenkový koláč s tvarohem,
Kaštanové řezy,
Mandlové s čokoládou,
Nepečený ovocný dort ,
Vdolky pečené v troubě ,
Tvarohový chlebíček,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.