Rozkvetlá bábovka
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: 250 g másla
300 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
moučkový cukr cca 5 lžic
5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný)
modelovací hmota (zde white icing)
Postup
Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí). Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem. Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Sladká volská oka,
Manželské šplhnutí,
Šneci s nutellou,
Mřížkový linecký koláč,
Duhový chlebíček,
Marmeládová buchta,
Odpalované střapečky,
Zbytkové koule,
Bábovka s jablky a skořicí,
Bleskový koláč s jablky,
Makovník,
Prázdninová bublanina,
Velikonoční mazance,
Bábovka kominíček,
Půlroční koláčky,
Nutellové muffiny,
Čokoládový ježek ,
Lívance,
Hrníčková bublanina,
Hraběnčiny řezy,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.