Tvarohová bábovka s ovocem
Ingredience
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g másla
4 vejce
špetka soli
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g měkkého tvarohu
1 citron
po hrstce sušených meruněk a třešní
5-6 lžic rumu
Postup
Ovoce důkladně opereme v horké vodě, osušíme, překrájíme na menší kousky a zalijeme rumem, nejlépe několik hodin nebo den dopředu. V misce ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny. Po částech zašleháme tvaroh (všechno by mělo mít stejnou teplotu). Pak vešleháme vanilkový cukr, kůru ostrouhanou z citronu a vymačkanou citronovou šťávu. Vařečkou zlehka vmícháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh ušlehaný z bílků a špetky soli. Nakonec vmícháme ovoce i s rumem. Těsto (je dost husté) vložíme do vymazané a vysypané formy. Upečeme ve vyhřáté troubě (190°C, zkoušíme špejlí).
Podobné recepty:
Prasátka,
Mandlové muffiny,
Lehký vánek,
Bramborové taštičky s povidly,
Olejovka s jablíčkem ,
Bramborové řezy,
Jahodová Charlotte,
Řezy rafaelo ,
Tvarohovo-maková bábovka,
Tiramisu po česku ,
Vánočka,
Jahodové pudinkové řezy,
Křehký koláč s brusinkami,
Pečený jahodový tvaroh,
Jemný mazanec,
Listové mašličky,
Vdolky pečené v troubě ,
Binenštych,
Podmáslová bábovka,
Křupavé ovesné placičky,
další recepty z kategorie Moučníky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.