Svíčková podle Mirky

Hodnocení receptu

Ingredience

maso na svíčkovou (asi 1 kg)
1 menší celer
2 mrkve
4 petržele
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
lžíce tymiánu
0,5 dl octa
sůl
olej
250 ml smetany
hladká mouka

Postup

Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli. Na dně jiného hrnce rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami!). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme a vaříme doměkka. Až je maso uvařené, vyndáme je a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem (kdo nemá, použije klasický mixér). Omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně octem.
Pokud použijeme k vaření masa tlakový hrnec (výrazně zkrátí dobu vaření), vody na lák dáme podstatně méně (asi polovinu).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 21:19:30 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři