Svíčková podle Mirky
Ingredience
maso na svíčkovou (asi 1 kg)
1 menší celer
2 mrkve
4 petržele
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
15 kuliček černého pepře
3 bobkové listy
lžíce tymiánu
0,5 dl octa
sůl
olej
250 ml smetany
hladká mouka
Postup
Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli. Na dně jiného hrnce rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami!). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme a vaříme doměkka. Až je maso uvařené, vyndáme je a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem (kdo nemá, použije klasický mixér). Omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně octem.
Pokud použijeme k vaření masa tlakový hrnec (výrazně zkrátí dobu vaření), vody na lák dáme podstatně méně (asi polovinu).
Podobné recepty:
Hamburská omáčka ,
Fazolová omáčka,
Sýrová omáčka,
Svíčková omáčka na smetaně ,
Kari omáčka,
Rajčatová omáčka ke grilovaným masům ,
Povidlová omáčka,
Pažitková omáčka,
Svíčková podle Mirky,
Rajská omáčka ,
Svíčková omáčka,
Polská omáčka,
další recepty z kategorie Omáčky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.