Hamburská omáčka
Ingredience
4 vepřové plátky
100 g šunkového salámu
100 g kořenové zeleniny
1 cibule
2 sladkokyselé okurky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
1 bobkový list
špetka tymiánu
1 lžička plnotučné hořčice
pepř
sůl
olej
Čas přípravy
60 minut
Postup
Kotlety vykostíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Poté očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a osmahneme kotlety po obouch stranách. Vyjmeme z pánve a na zbylém tuku orestujeme salám, zeleninu, cibuli a koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli prudce osmahneme. Poté přidáme citronovou šťávu a podlijeme vývarem a přidáme hořčici. Promícháme. Maso přemístíme buď do papiňáku, nebo do kastrolu s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí a kořením. Při přípravě v papiňáku necháme dusit asi 30 minut. Měkké maso z omáčky vyjmeme, i bobkový list. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli povařit. Dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podobné recepty:
Svíčková omáčka na smetaně ,
Svíčková podle Mirky,
Fazolová omáčka,
Hamburská omáčka ,
Rajská omáčka ,
Sýrová omáčka,
Povidlová omáčka,
Rajčatová omáčka ke grilovaným masům ,
Pažitková omáčka,
Kari omáčka,
Svíčková omáčka,
Polská omáčka,
další recepty z kategorie Omáčky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.