Hamburská omáčka

Hodnocení receptu

Ingredience

4 vepřové plátky
100 g šunkového salámu
100 g kořenové zeleniny
1 cibule
2 sladkokyselé okurky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce citronové šťávy
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
1 bobkový list
špetka tymiánu
1 lžička plnotučné hořčice
pepř
sůl
olej

Čas přípravy

60 minut

Postup

Kotlety vykostíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Poté očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a osmahneme kotlety po obouch stranách. Vyjmeme z pánve a na zbylém tuku orestujeme salám, zeleninu, cibuli a koření. Po chvíli restování zaprášíme moukou a ještě chvíli prudce osmahneme. Poté přidáme citronovou šťávu a podlijeme vývarem a přidáme hořčici. Promícháme. Maso přemístíme buď do papiňáku, nebo do kastrolu s pokličkou a přelijeme ho masovo-zeleninovou směsí a kořením. Při přípravě v papiňáku necháme dusit asi 30 minut. Měkké maso z omáčky vyjmeme, i bobkový list. Omáčku rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a necháme ještě chvíli povařit. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři