Rajská omáčka

Hodnocení receptu

Ingredience

50 g másla
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 hřebíček
2 lžíce cukru
1 bobkový list
1/2 lžičky tymiánu
1 l vývaru
4 zrnka nového koření
6 rajčat nebo 1 konzerva rajského protlaku

Čas přípravy

40 minut

Postup

V hrnci rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáme mouku, krátce ji osmahneme, přidáme cukr, všechno koření a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem z masa nebo masoxu, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo protlak, opět promícháme a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku procedíme do čistého hrnce, přivedeme opět k varu a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem nebo těstovinami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři