Rajská omáčka
Ingredience
50 g másla
2 lžíce oleje
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 hřebíček
2 lžíce cukru
1 bobkový list
1/2 lžičky tymiánu
1 l vývaru
4 zrnka nového koření
6 rajčat nebo 1 konzerva rajského protlaku
Čas přípravy
40 minut
Postup
V hrnci rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáme mouku, krátce ji osmahneme, přidáme cukr, všechno koření a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem z masa nebo masoxu, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo protlak, opět promícháme a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku procedíme do čistého hrnce, přivedeme opět k varu a dochutíme solí, případně cukrem. Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem nebo těstovinami.
Podobné recepty:
Svíčková podle Mirky,
Svíčková omáčka,
Pažitková omáčka,
Hamburská omáčka ,
Fazolová omáčka,
Rajská omáčka ,
Rajčatová omáčka ke grilovaným masům ,
Polská omáčka,
Kari omáčka,
Svíčková omáčka na smetaně ,
Povidlová omáčka,
Sýrová omáčka,
další recepty z kategorie Omáčky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.