Polská omáčka
Ingredience
60 g tuku
30g hl. mouky
kořenová zelenina
cibule
citron
20 g strouhaného perníku
20 g rajčatového protlaku
50 g povidel
1 lž rozinek
1 lž mandlí
1 lž rybízové zavařeniny
sůl
cukr
pepř
nové koření
bobkový list
vývar
Čas přípravy
60 minut
Postup
Na polovině tuku osmahneme zeleninu a cibuli, přidáme oloupané kolečko citrónu, koření, kompot, protlak, povidla a perník. Podlijeme trochou vývaru a povaříme 10 minut. Přidáme světlou jíšku a zbytek vývaru. Povaříme 20 minut. Rozmixujeme, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, rozinky, mandle. Krátce povaříme.
Podobné recepty:
Kari omáčka,
Sýrová omáčka,
Svíčková omáčka,
Rajčatová omáčka ke grilovaným masům ,
Rajská omáčka ,
Polská omáčka,
Svíčková podle Mirky,
Fazolová omáčka,
Povidlová omáčka,
Hamburská omáčka ,
Svíčková omáčka na smetaně ,
Pažitková omáčka,
další recepty z kategorie Omáčky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.