Fazolová omáčka

Hodnocení receptu

Ingredience

300 g fazolí (červené nebo bílé)
1 cibule
2 lžíce sádla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 lžíce octa
250 ml smetany

Postup

Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Z asi jedné a půl lžíce sádla a mouky usmažíme jíšku. Na zbytku sádla osmažíme pokrájenou cibuli. Až jsou fazole měkké, pokud je třeba, slijeme část vody (měla by sahat kousíček nad fazole) a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku. Promícháme a všechno společně chvíli povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.
Podáváme s uzeninou nebo vejcem a čerstvým chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:01:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři