Fazolová omáčka
Ingredience
300 g fazolí (červené nebo bílé)
1 cibule
2 lžíce sádla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
2 lžíce octa
250 ml smetany
Postup
Fazole na noc namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme společně s bobkovým listem a novým kořením doměkka. Z asi jedné a půl lžíce sádla a mouky usmažíme jíšku. Na zbytku sádla osmažíme pokrájenou cibuli. Až jsou fazole měkké, pokud je třeba, slijeme část vody (měla by sahat kousíček nad fazole) a vybereme koření. Osolíme, okořeníme, přidáme ocet, osmaženou cibuli a jíšku. Promícháme a všechno společně chvíli povaříme. Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Podle potřeby dochutíme rozmačkaným česnekem, solí, octem a pepřem.
Podáváme s uzeninou nebo vejcem a čerstvým chlebem.
Podobné recepty:
Fazolová omáčka,
Svíčková omáčka na smetaně ,
Kari omáčka,
Povidlová omáčka,
Sýrová omáčka,
Svíčková podle Mirky,
Rajčatová omáčka ke grilovaným masům ,
Rajská omáčka ,
Polská omáčka,
Hamburská omáčka ,
Svíčková omáčka,
Pažitková omáčka,
další recepty z kategorie Omáčky
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.