Salát Coleslaw

Hodnocení receptu

Ingredience

menší hlávku bílého zelí
malinkatou cibulku
dvě mrkve
dvě lžíce cukru
ocet
citrónovou šťávu
drcený pepř
sůl

Čas přípravy

30 minut

Postup

očistěte hlávku zelí, vezměte co největší kudlu a nakrouhejte to zelí na cimpr-campr, to do větší mísy a k němu nadrobno cibulku a nastrouhané mrkve, přidat dvě lžíce cukru, pepř, sůl, okyselit podle vaší chuti (já použil dvě lžíce vinného octa a lžíci šťávy z limetky), vše důkladně promísit.Tolik k základu, se kterým můžete dále po částech experimentovat, anebo ho můžete celý šoupnout do ledničky, než se rozmyslíte. Osvědčily se mi dvě variace tohoto základu. První je v podstatě klasický coleslaw protože k této základní směsi (od které si část odložíte do misky) přidáte smetanu a majonézu. Dávkování nechám na vás, ale doporučuji - šetřete obojím. Tato těžší varianta je výborná zejména po cca dvoudenním odležení v lednici a skoro se dotýká originálu z KFC.Druhá varianta spočívá pouze v přidání kvalitního extra vergine olivového oleje. Nic víc, nic míň - maximálně tak odležet. V podstatě už to není coleslaw, ale jiný podobný a srovnatelně osvěžující salát.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři