Vánočka s uzeným
Ingredience
250 ml vody
1 vejce
2 lžičky soli
1 lžička cukru
50 g rozpuštěného vlahého másla
500 g polohrubé mouky
2 snítky čerstvého rozmarýnu
25 g čerstvého droždí
200 g uzeného
hrst ořechů
1 vejce na potření
Postup
Rozmarýn posekáme najemno, ořechy nahrubo a maso pokrájíme na drobné kostičky.
Všechno kromě masa a ořechů vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto. Ořechy a maso přidáme až po zvukovém signálu.
Nakynuté těsto vyjmeme, rozdělíme na 9 kousků a upleteme vánočku. (návod na pletení).
Necháme ji na plechu asi 20 minut kynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlklami ořechů.
Upečeme, zkoušíme špejlí (190-200°C, cca 40 minut).
Podobné recepty:
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Sýrové smotky s bylinkami,
Pečené uzené maso,
Bramborové klobásy,
Slaninové rolky se sýrem,
Čočková bábovka,
Krakonošovy knedlíky,
Uzené maso zapečené s křenem,
Šunkofleky,
Sýrový nákyp s uzeným,
Vánočka s uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Plněné bramboráky,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Anglické rohlíky,
Koleno na zelí,
Čočka s hruškami a uzeným,
Halušky se zelím a uzeným,
Uzené vepřové koleno,
Zapékané špagety podle Berana,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.