Cibulovo-slaninové housky
Ingredience
250 ml vody
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
2,5 lžičky instantního droždí
100 g anglické slaniny
1 větší cibule
1 lžíce oleje
hrst posekané zelené petrželky
1 vejce
hrst strouhaného sýra
Postup
Cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr a sůl, mouku, droždí a necháme vypracovat těsto. Po zvukovém signálu přidáme cibuli se slaninou a petrželku. Necháme nakynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 stejných kousků a vytvarujeme bochánky.
Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme znovu nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi 20 minut.
Podobné recepty:
Vánočka s uzeným,
Uzené vepřové koleno,
Plněné bramboráky,
Anglické rohlíky,
Bramborové klobásy,
Krakonošovy knedlíky,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Slaninové rolky se sýrem,
Koleno na zelí,
Sýrové smotky s bylinkami,
Čočková bábovka,
Cibulovo-slaninové housky,
Šunkofleky,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Zapékané špagety podle Berana,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Uzené maso zapečené s křenem,
Šoulet s uzeným masem,
Halušky se zelím a uzeným,
Uzené koleno na pivu,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.