Bramborové klobásy
Ingredience
750g vařených brambor
300g uzeného masa nebo uzeniny
150g hrubé mouky
100g strouhaného tvrdého sýra
100g sádla nebo másla
2 vejce
1 lžíce škrobové moučky
3 stroužky česneku
drcený kmín
muškátový květ
sůl
hladká mouka na vál
špejle
olej na smažení
Postup
Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr a prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme. Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. Jsou dobré teplé i studené.
Podobné recepty:
Šoulet s uzeným masem,
Čočková bábovka,
Bramborové klobásy,
Sýrový nákyp s uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Sýrové smotky s bylinkami,
Uzené maso zapečené s křenem,
Uzené vepřové koleno,
Slaninové rolky se sýrem,
Krakonošovy knedlíky,
Anglické rohlíky,
Čočka s hruškami a uzeným,
Pečené uzené maso,
Cizrna po valašsku,
Halušky se zelím a uzeným,
Zapékané špagety podle Berana,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Plněné bramboráky,
Vánočka s uzeným,
Šunkofleky,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.