Bramborové knedlíky s uzeným
Ingredience
1 kg uvařených brambor
150 g krupice
1 lžička soli
1-2 vejce
200 g hrubé mouky
1 cibule
sádlo
Náplň: 30 g sádla
1 cibule
2 lžíce strouhanky
300 g vařeného uzeného masa
Postup
Uvařené horké brambory rychle oloupeme, dáme na vál, posypeme krupicí a válečkem pomačkáme aby nezůstaly žádné hrudky. Potom přidáme sůl, vejce a mouku a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát silný 1 cm a pokrájíme na čtverce, na které rozdělíme náplň, zabalíme, zakulatíme a vaříme asi 10 minut (nejlépe v páře). Na talíři posypeme cibulí osmaženou na sádle a podáváme se zelím nebo špenátem.
Náplň : Cibuli zpěníme na sádle, přidáme strouhanku, pokrájené maso a vše dohromady opražíme.
Podobné recepty:
Pečené uzené maso,
Halušky se zelím a uzeným,
Bramborové klobásy,
Sýrový nákyp s uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Čočka s hruškami a uzeným,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Slaninové rolky se sýrem,
Koleno na zelí,
Uzené vepřové koleno,
Uzené koleno na pivu,
Čočková bábovka,
Uzené maso zapečené s křenem,
Plněné bramboráky,
Šunkofleky,
Cizrna po valašsku,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Krakonošovy knedlíky,
Sýrové smotky s bylinkami,
Zapékané špagety podle Berana,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.