Cizrna po valašsku
Ingredience
250 g cizrny
400 g kysaného zelí
200 g uzeného masa
1 velká cibule
1 lžíce sádla
sůl
2 lžíce cukru
1-2 lžíce octa
Postup
Cizrnu propláchneme a zalijeme vodou. Necháme bobtnat minimálně 12 hodin. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou a pod pokličkou vaříme do změknutí cizrny (cca 45 minut).
Zelí (pokud je příliš kyselé, můžeme propláchnout) překrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody, osolíme, osladíme a dusíme do měkka.
Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky pokrájené maso a za stálého míchání společně osmažíme.
Ze zelí necháme vydusit téměř všechnu vodu a dochutíme ho (solí, cukrem, octem). Přidáme k němu maso a scezenou uvařenou cizrnu, dobře promícháme a podáváme.
Podobné recepty:
Sýrové smotky s bylinkami,
Pečené uzené maso,
Krakonošovy knedlíky,
Cizrna po valašsku,
Anglické rohlíky,
Cibulovo-slaninové housky,
Šunkofleky,
Uzené koleno na pivu,
Halušky se zelím a uzeným,
Bramborové klobásy,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Koleno na zelí,
Čočková bábovka,
Čočka s hruškami a uzeným,
Uzené vepřové koleno,
Šoulet s uzeným masem,
Zapékané špagety podle Berana,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Sýrový nákyp s uzeným,
Uzené maso zapečené s křenem,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.