Cizrna po valašsku

Hodnocení receptu

Ingredience

250 g cizrny
400 g kysaného zelí
200 g uzeného masa
1 velká cibule
1 lžíce sádla
sůl
2 lžíce cukru
1-2 lžíce octa

Postup

Cizrnu propláchneme a zalijeme vodou. Necháme bobtnat minimálně 12 hodin. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou a pod pokličkou vaříme do změknutí cizrny (cca 45 minut).
Zelí (pokud je příliš kyselé, můžeme propláchnout) překrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody, osolíme, osladíme a dusíme do měkka.
Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme na malé kostičky pokrájené maso a za stálého míchání společně osmažíme.
Ze zelí necháme vydusit téměř všechnu vodu a dochutíme ho (solí, cukrem, octem). Přidáme k němu maso a scezenou uvařenou cizrnu, dobře promícháme a podáváme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:56:11 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři