Čočka s hruškami a uzeným
Ingredience
300 g čočky
220 g uzeného masa
150 g hrušek
150 g pórku
sůl
citron
Postup
Čočku přebereme, propláchneme, zalijeme vodou a necháme přes noc namočenou.
Vodu slijeme, čočku zalijeme novou vodou (aby sahala jen mírně nad čočku) a uvaříme.
Pórek nakrájíme na drobné nudličky, uzené a hrušky na kostičky.
K téměř měkké čočce přidáme pórek, maso a hrušky a společně dovaříme doměkka. Dochutíme solí.
Na talíři ozdobíme kouskem citronu a zelenou bylinkou. Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Bramborové klobásy,
Uzené koleno na pivu,
Čočka s hruškami a uzeným,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Slaninové rolky se sýrem,
Halušky se zelím a uzeným,
Sýrové smotky s bylinkami,
Vánočka s uzeným,
Plněné bramboráky,
Sýrový nákyp s uzeným,
Uzené maso zapečené s křenem,
Zapékané špagety podle Berana,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Čočková bábovka,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Anglické rohlíky,
Šoulet s uzeným masem,
Krakonošovy knedlíky,
Pečené uzené maso,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.