Halušky se zelím a uzeným
Ingredience
5OO g kysaného zelí
500 g uzeného (nebo klobásy)
400 - 500 g zakysané smetany
800 g nastrouhaných syrových brambor
polohrubá mouka
sůl
2 cibule
olej
Postup
Zelí propláchneme, podlijeme trochu vodou a udusíme doměkka. Pak zcedíme. Uzené nakrájíme na kostičky. Pokrájenou cibuli osmažíme do zesklovatění, přidáme k ní uzené a společně smažíme do zezlátnutí cibule. Halušky uvaříme podle receptu halušky z brambor. Zcezené zelí promícháme s uzeným, smetanou a nakonec vmícháme zcezené halušky.
Podobné recepty:
Šunkofleky,
Sýrové smotky s bylinkami,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Uzené vepřové koleno,
Čočková bábovka,
Pečené uzené maso,
Uzené maso zapečené s křenem,
Halušky se zelím a uzeným,
Slaninové rolky se sýrem,
Uzené koleno na pivu,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Šoulet s uzeným masem,
Vánočka s uzeným,
Anglické rohlíky,
Sýrový nákyp s uzeným,
Krakonošovy knedlíky,
Plněné bramboráky,
Cizrna po valašsku,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.