Koleno na zelí

Hodnocení receptu

1 2 3 4 5

Ingredience

1 vepřové uzené koleno
1 velká cibule
2 lžíce oleje
mletá paprika
kmín
500 g kysaného zelí

Postup

Koleno omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nakrájíme do hloubky asi 1 cm.

Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a na ni položíme koleno, které jsme ze všech stran poprášili paprikou. Posypeme ho kmínem, podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C.

Pečeme 1-1,5 hodiny (podle velikosti) do změknutí. Podle potřeby podléváme vodou, tak, aby koleno nebylo utopené, vody jenom trochu na dně.

Měkké koleno vyndáme z pekáče, do výpeku nasypeme scezené zelí (kdo nerad moc kyselé, může ho napřed propláchnout studenou vodou) a promícháme.

Na zelí položíme koleno a už bez pokličky vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi půl hodiny.

Upečené vykostíme a nakrájíme na porce.

Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 11:58:07 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři