Koleno na zelí
Ingredience
1 vepřové uzené koleno
1 velká cibule
2 lžíce oleje
mletá paprika
kmín
500 g kysaného zelí
Postup
Koleno omyjeme, osušíme a kůži mřížkovitě nakrájíme do hloubky asi 1 cm.
Dno pekáče vytřeme olejem, posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a na ni položíme koleno, které jsme ze všech stran poprášili paprikou. Posypeme ho kmínem, podlijeme trochou vody a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C.
Pečeme 1-1,5 hodiny (podle velikosti) do změknutí. Podle potřeby podléváme vodou, tak, aby koleno nebylo utopené, vody jenom trochu na dně.
Měkké koleno vyndáme z pekáče, do výpeku nasypeme scezené zelí (kdo nerad moc kyselé, může ho napřed propláchnout studenou vodou) a promícháme.
Na zelí položíme koleno a už bez pokličky vrátíme do trouby. Pečeme ještě asi půl hodiny.
Upečené vykostíme a nakrájíme na porce.
Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.
Podobné recepty:
Zapékané špagety podle Berana,
Plněné bramboráky,
Čočka s hruškami a uzeným,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Bramborové klobásy,
Cibulovo-slaninové housky,
Sýrový nákyp s uzeným,
Čočková bábovka,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Šoulet s uzeným masem,
Cizrna po valašsku,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Vánočka s uzeným,
Sýrové smotky s bylinkami,
Uzené koleno na pivu,
Krakonošovy knedlíky,
Koleno na zelí,
Uzené maso zapečené s křenem,
Anglické rohlíky,
Pečené uzené maso,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.