Plněné bramboráky
Ingredience
1 kg brambor
3 vejce
3-5 vrchovatých lžic hladké mouky (podle vodnatosti brambor)
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
česnek dle chuti
uzené maso
Postup
Maso nakrájíme na plátky silné asi půl až jeden centimetr.
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Zamícháme do nich celá vejce a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto. Podle chuti osolíme a okořeníme.
Na rozpálený olej dáme trochu těsta, na ně položíme plátek uzeného a přikryjeme dalším těstem. Z obou stran usmažíme dozlatova.
Podobné recepty:
Uzené maso zapečené s křenem,
Sýrový nákyp s uzeným,
Cizrna po valašsku,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Plněné bramboráky,
Vánočka s uzeným,
Uzené koleno na pivu,
Sýrové smotky s bylinkami,
Anglické rohlíky,
Čočková bábovka,
Halušky se zelím a uzeným,
Uzené vepřové koleno,
Šunkofleky,
Šoulet s uzeným masem,
Zapékané špagety podle Berana,
Koleno na zelí,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Čočka s hruškami a uzeným,
Slaninové rolky se sýrem,
Cibulovo-slaninové housky,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.