Plněné bramboráky
Ingredience
1 kg brambor
3 vejce
3-5 vrchovatých lžic hladké mouky (podle vodnatosti brambor)
sůl
mletý pepř
drcený kmín
majoránka
česnek dle chuti
uzené maso
Postup
Maso nakrájíme na plátky silné asi půl až jeden centimetr.
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Zamícháme do nich celá vejce a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto. Podle chuti osolíme a okořeníme.
Na rozpálený olej dáme trochu těsta, na ně položíme plátek uzeného a přikryjeme dalším těstem. Z obou stran usmažíme dozlatova.
Podobné recepty:
Sýrové smotky s bylinkami,
Uzené maso zapečené s křenem,
Čočka s hruškami a uzeným,
Bramborové klobásy,
Halušky se zelím a uzeným,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Zapékané špagety podle Berana,
Uzené vepřové koleno,
Cizrna po valašsku,
Pečené uzené maso,
Čočková bábovka,
Anglické rohlíky,
Koleno na zelí,
Krakonošovy knedlíky,
Uzené koleno na pivu,
Sýrový nákyp s uzeným,
Šoulet s uzeným masem,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.