Šoulet s uzeným masem

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg uzených žeber
1 hrnek zeleného hrachu
0,75 hrnku krup
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
8-10 stroužků česneku
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
majoránka
1 snítka saturejky

Postup

Žebra omyjeme a uvaříme. Po částečném zchladnutí obereme maso z kostí a pokrájíme na kousky. Vývar použijeme na polévku.

Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme přes noc stát. Druhý den uvaříme doměkka.

Kroupy propláchneme, nasypeme do vařící vody a také uvaříme doměkka.

Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně osmažíme na oleji dozlatova. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný česnek a majoránku.

Scezené kroupy a hrách smícháme, přidáme slaninu s cibulí, uzené maso, lehce osolíme, opepříme a přidáme lístky saturejky. Všechno dobře promícháme.

Pekáč vymažeme sádlem a urovnáme do něj směs. Vložíme do vyhřáté trouby a 20 minut zapečeme (200°C).

Podáváme s kyselou okurkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 12:01:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři