Šunkofleky
Ingredience
500 g těstovin (fleky nebo jiné drobné těstoviny)
250 - 300 g uzeného masa
3 - 4 sterilované okurky
4 vejce
150 ml mléka
sůl
mletý pepř
100 g tvrdého sýra
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. Maso a okurky nakrájíme na kostičky. Celá vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a opepříme. Zapékací misku nebo pekáč vymažeme sádlem nebo olejem a na dno rozložíme polovinu těstovin. Na ně rovnoměrně rozmístíme maso, další vrstva budou okurky. Přikryjeme druhou polovinou těstovin a zalijeme vejci s mlékem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách posypeme nastrouhaným sýrem a ještě 5 minut necháme v troubě.
Podobné recepty:
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Cizrna po valašsku,
Uzené koleno na pivu,
Čočka s hruškami a uzeným,
Anglické rohlíky,
Uzené maso zapečené s křenem,
Krakonošovy knedlíky,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Sýrový nákyp s uzeným,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Cibulovo-slaninové housky,
Bramborové klobásy,
Halušky se zelím a uzeným,
Slaninové rolky se sýrem,
Plněné bramboráky,
Sýrové smotky s bylinkami,
Zapékané špagety podle Berana,
Šunkofleky,
Koleno na zelí,
Uzené vepřové koleno,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.