Uzené koleno na pivu

Hodnocení receptu

Ingredience

1 vepřové uzené koleno
10 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
4 bobkové listy
2 cibule
10 stroužků česneku
grilovací koření
150 ml piva
2 lžíce sádla

Postup

Koleno důkladně omyjeme teplou vodou a vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme kuličky koření a bobkové listy, 1 oloupanou cibuli, zavřeme a vaříme půl hodiny. Pak koleno vyjmeme z vývaru a necháme trochu vychladnout, abychom si při další manipulaci nepopálili ruce. Kůži nařízneme do mřížky do hloubky asi 1 cm. Koleno pořádně posypeme grilovacím kořením a do zářezů nastrkáme plátky česneku. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme do něj koleno, cibuli rozkrájenou na osminky a zbytek česneku. Trošku podlijeme vývarem (ze zbytku uvaříme polévku). Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině pečení koleno přelijeme pivem a pečeme odkryté ještě 15 - 20 minut. Po částečném zchladnutí vykostíme a podáváme s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 12:03:20 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři