Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou

Online vaření - Domácí recepty - Domácí kuchař » Recepty uzené maso, slanina » Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou

Hodnocení receptu

Ingredience

8OO g vař. brambor
2OO g hrubé mouky
2 vejce
100 g krupice
lžička octa
sůl.
Omáčka: 15O g švestkových povidel
3 l vody
50 g másla
30 g hl. mouky
cukr
citron šťáva
lžíce rumu
2 hřebíčky
špetka skořice
sůl

Čas přípravy

90 minut

Postup

Brambory po vychladnutí prolisujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi v tužší těsto, děláme válečky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, přidáme povidla, zalijeme vodou a rozšleháme. Ochutíme a dobře povaříme. Na talířích přeléváme ohřáté uzené maso a podáváme s bramborovými špalíčky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:19 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři