Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou
Ingredience
8OO g vař. brambor
2OO g hrubé mouky
2 vejce
100 g krupice
lžička octa
sůl.
Omáčka: 15O g švestkových povidel
3 l vody
50 g másla
30 g hl. mouky
cukr
citron šťáva
lžíce rumu
2 hřebíčky
špetka skořice
sůl
Čas přípravy
90 minut
Postup
Brambory po vychladnutí prolisujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi v tužší těsto, děláme válečky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, přidáme povidla, zalijeme vodou a rozšleháme. Ochutíme a dobře povaříme. Na talířích přeléváme ohřáté uzené maso a podáváme s bramborovými špalíčky.
Podobné recepty:
Bramborové knedlíky s uzeným,
Sýrové smotky s bylinkami,
Uzené maso zapečené s křenem,
Čočka s hruškami a uzeným,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Uzené koleno na pivu,
Cizrna po valašsku,
Šunkofleky,
Cibulovo-slaninové housky,
Čočková bábovka,
Plněné bramboráky,
Koleno na zelí,
Bramborové klobásy,
Zapékané špagety podle Berana,
Šoulet s uzeným masem,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Anglické rohlíky,
Krakonošovy knedlíky,
Halušky se zelím a uzeným,
Vánočka s uzeným,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.