Čočková bábovka
Ingredience
1 hrnek hnědé čočky
1 hrnek červené čočky
1 větší cibule
150 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
150 g tvrdého sýra
4-5 větších sterilovaných okurek
4-5 vajec
sůl
mletý pepř
majoránka
česnek
chilli
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
Postup
Hnědou čočku přebereme, propláchneme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den přidáme do hrnce 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a uvaříme doměkka.
Červenou čočku uvaříme úplně stejně, s tím rozdílem, že není třeba ji dopředu máčet.
Uvařenou čočku scedíme.
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji společně usmažíme.
Sýr nahrubo nastrouháme, okurky nakrájíme na malé kostičky.
Ve větší míse všechno smícháme a podle chuti osolíme a okořeníme pepřem, rozmačkaným česnekem, majoránkou a kořením chilli. Nakonec vmícháme celá vejce a hmotu přemístíme do bábovkové formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme asi 40 minut.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty:
Halušky se zelím a uzeným,
Sýrový nákyp s uzeným,
Koleno na zelí,
Bramborové knedlíky s uzeným,
Bramborové klobásy,
Slaninové rolky se sýrem,
Vánočka s uzeným,
Šoulet s uzeným masem,
Cizrna po valašsku,
Špenát s těstovinami a uzeným,
Anglické rohlíky,
Plněné bramboráky,
Uzené koleno na pivu,
Krakonošovy knedlíky,
Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou,
Zapékané špagety podle Berana,
Uzené maso zapečené s křenem,
Šunkofleky,
Čočková bábovka,
Uzené vepřové koleno,
další recepty z kategorie Uzené maso, slanina
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.