Moravští vrabci
Ingredience
600 g vepřového plecka
3 velké cibule
6 stroužků česneku
sůl
kmín
trochu oleje
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme, pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelí.
Podle původního receptu se má použít plecko s bůčkem půl na půl. My neradi tučné, tak dělám jenom z plecka.
Podobné recepty:
Maso se zeleninou,
Vepřová roláda,
Andulčino maso na zelenině,
Fazolové chilli plecko,
Vepřové maso v sýrovém těstíčku,
Mumie,
Pórek se šunkou,
Znojemské ragů,
Hořčičná kýta v zelenině,
Pečené maso se zelím a těstovinami,
Pikantní maso,
Kotlety v zelenině,
Klobásky v zelenině,
Klobásové knedlíky,
Athénská jehla,
Zasýřené kotlety,
Kotlety po maďarsku,
Azu,
Roláda z bůčku,
Čínské vepřové nudličky,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.