Moravští vrabci

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g vepřového plecka
3 velké cibule
6 stroužků česneku
sůl
kmín
trochu oleje

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme, pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelí.
Podle původního receptu se má použít plecko s bůčkem půl na půl. My neradi tučné, tak dělám jenom z plecka.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:41:37 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři