Moravští vrabci
Ingredience
600 g vepřového plecka
3 velké cibule
6 stroužků česneku
sůl
kmín
trochu oleje
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do olejem vytřeného pekáče. Osolíme, pokmínujeme. Přisypeme na tenké plátečky pokrájený česnek a na půlkolečka nakrájenou cibuli. Promícháme. Trošku podlijeme vodou, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po dvaceti minutách odkryjeme a za občasného zamíchání upečeme do změknutí a zhnědnutí masa. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným zelí.
Podle původního receptu se má použít plecko s bůčkem půl na půl. My neradi tučné, tak dělám jenom z plecka.
Podobné recepty:
Hořčičná kýta v zelenině,
Vepřové maso na kmíně s pivem ,
Doutníky,
Kotlety na šlehačce,
Chudákova husa,
Roláda z bůčku,
Plovdivské maso,
Špekáčky v leču se sýrem,
Kotlety v zelenině,
Jazyk v pikantní omáčce,
Mumie,
Těstoviny s játry,
Růžové řízky,
Pštrosí vejce ,
Klobásový pudink,
Krkovička z trouby,
Klobásové knedlíky,
Řízky herkules,
Irský hrnec,
Bábovka - tlačenka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.