Vepřové kostky Radegast

Hodnocení receptu

Ingredience

600 g vepřového masa (plecko, krkovička)
200 ml piva
2 cibule
2 lžíce kostiček tvrdého chleba
bujón
drcený kmín
sůl
mletý pepř
bobkový list
tuk

Postup

Z masa nakrájíme špalíčky nebo kostky. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem, posypeme kmínem a necháme v chladu hodinu odležet. Na troše tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce je ze všech stran opečeme. Podlijeme je asi 100 ml vody, ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu, 100 ml piva, přidáme bobkový list a pod pokličkou vše dusíme do změknutí. Měkké maso zalijeme zbývajícím pivem, ve kterém jsme rozmočili trvdý chléb. Vše vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami, těstovinami či rýží.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 14:19:58 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři