Pšenično-žitný chleba
Ingredience
400 ml podmáslí
2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžíce oleje
200 g žitné chlebové mouky
300 g celozrnné pšeničné mouky
1 lžička celého kmínu
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky chlebového koření
1 a 1/4 lžičky sušených kvasnic
po zvukovém signálu: 1 lžíce pšeničných otrub
1 lžíce dýňových semen
1 lžíce slunečnicových semínek
Postup
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Celozrnný - malý - střední kůrka. Pokud máme rádi pěkně vypečenou kůrčičku, po zvukovém signálu při ukončení programu můžeme ještě na 10 minut zapnout program pečení.
Podobné recepty:
Pochoutkové těstoviny,
Zeleninové palačinky,
Špagety se třemi druhy sýra,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Zapékané okurky,
Květák v pivním těstíčku,
Lilek se sýrem,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Bramborová hnízda,
Grahamový chléb se semínky,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Zapečená růžičková kapusta,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Knedle s vajíčkem,
Balkánské taštičky,
Lúčenecký bílý chléb,
Květákové kari s hráškem,
Květákové placičky,
Hrachové placky s brokolicí,
Špaldový podmáslový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.