Krokodýl
Ingredience
těsto: 260 ml mléka
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce oregana
20 g čerstvých kvasnic
náplň: pórek
salám
niva
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nebo vypracujeme ručně a necháme vykynout. Po vykynutí těsto přemístíme na vál a rozválíme asi na velikost plechu. Nožem nebo rádýlkem obkrojíme aby vznikl pravidelný obdélník a seřízneme mu trochu rohy. Doprostřed těsta navrstvíme náplň (můžeme libovolně obměnit). Podle obrázku těsto rádýlkem nařežeme a poskládáme. Krokodýla přemístíme na plech s papírem na pečení a zformujeme do žádaného tvaru. Z odkrojků těsta vytvoříme oči a nohy. Nůžkami nasříhneme zuby a bodliny na zádech. Oči můžeme dotvořit olivami. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-30 minut.
Podobné recepty:
Cizrna s rajčaty,
Levné langoše,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Cuketové lívanečky,
Květák v pivním těstíčku,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Pizza chléb,
Pizza bábovka,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Chalupářská omeleta,
Špenátová roláda,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Langoše z ledničky,
Cuketa jako lasagne,
Tofu na rajčatech,
Pohankové placky,
Bramborové dukátky,
Celozrnný semínkový chlebík,
Špagety Viva Italia,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.