Krokodýl
Ingredience
těsto: 260 ml mléka
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce oregana
20 g čerstvých kvasnic
náplň: pórek
salám
niva
Postup
Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nebo vypracujeme ručně a necháme vykynout. Po vykynutí těsto přemístíme na vál a rozválíme asi na velikost plechu. Nožem nebo rádýlkem obkrojíme aby vznikl pravidelný obdélník a seřízneme mu trochu rohy. Doprostřed těsta navrstvíme náplň (můžeme libovolně obměnit). Podle obrázku těsto rádýlkem nařežeme a poskládáme. Krokodýla přemístíme na plech s papírem na pečení a zformujeme do žádaného tvaru. Z odkrojků těsta vytvoříme oči a nohy. Nůžkami nasříhneme zuby a bodliny na zádech. Oči můžeme dotvořit olivami. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-30 minut.
Podobné recepty:
Nivovo-cibulový nářez,
Bramborové tvarožníky,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Babiččiny houstičky,
Jablkové knedlíky,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Květák se smetanovou omáčkou,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Rýžová kaše s ovocem,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Grahamový chléb se semínky,
Kokosový chlebík,
Čočka s rýží,
Omeleta s houbami,
Jihočeské zelňáky ,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pikantní pečená cuketa,
Pochoutkové těstoviny,
Brambory se sýrovou omáčkou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.