Marinovaný lilek
Ingredience
1 středně velký lilek
sůl
100 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička koření čubrica
rajčata
bazalka
Postup
Omytý a osušený lilek nakrájíme podélně na plátky tlusté asi 1 cm. Z obou stran osolíme a necháme 30-60 minut vypotit.
Olej rozmícháme se špetkou soli, rozmačkaným česnekem a kořením.
Plátky lilku osušíme a naložíme do olejové směsi. Necháme marinovat 3-4 hodiny.
Naložené lilky vyjmeme, necháme okapat a dáme opéct z obou stran na gril nebo na pánev.
Na talíři pokropíme lžičkou panenského olivového oleje, obložíme rajčátky a posypeme lístky bazalky.
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jen tak samotné jako lehkou svačinku.
Podobné recepty:
Chléb Vysočina,
Langoše z ledničky,
Obyčejný hrnkový chleba,
Voňavé bramboráčky,
Bretaňské fazole,
Šnečci se sýrovou náplní,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Hermelín,
Zeleninové palačinky,
Grahamky,
Bramborová hnízda,
Smažená cuketa,
Kapustový prejt,
Pečený sýr,
Noky čtyř druhů sýrů,
Halušky s brynzou,
Cukeťáci,
Těstoviny s cuketou,
Pečený lilek,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.