Marinovaný lilek

Hodnocení receptu

Ingredience

1 středně velký lilek
sůl
100 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička koření čubrica
rajčata
bazalka

Postup

Omytý a osušený lilek nakrájíme podélně na plátky tlusté asi 1 cm. Z obou stran osolíme a necháme 30-60 minut vypotit.

Olej rozmícháme se špetkou soli, rozmačkaným česnekem a kořením.

Plátky lilku osušíme a naložíme do olejové směsi. Necháme marinovat 3-4 hodiny.

Naložené lilky vyjmeme, necháme okapat a dáme opéct z obou stran na gril nebo na pánev.

Na talíři pokropíme lžičkou panenského olivového oleje, obložíme rajčátky a posypeme lístky bazalky.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jen tak samotné jako lehkou svačinku.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:48:10 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři