Marinovaný lilek
Ingredience
1 středně velký lilek
sůl
100 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
1 lžička koření čubrica
rajčata
bazalka
Postup
Omytý a osušený lilek nakrájíme podélně na plátky tlusté asi 1 cm. Z obou stran osolíme a necháme 30-60 minut vypotit.
Olej rozmícháme se špetkou soli, rozmačkaným česnekem a kořením.
Plátky lilku osušíme a naložíme do olejové směsi. Necháme marinovat 3-4 hodiny.
Naložené lilky vyjmeme, necháme okapat a dáme opéct z obou stran na gril nebo na pánev.
Na talíři pokropíme lžičkou panenského olivového oleje, obložíme rajčátky a posypeme lístky bazalky.
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu, ale klidně i jen tak samotné jako lehkou svačinku.
Podobné recepty:
Kokosový chlebík,
Brambory na smetaně,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Lilek se sýrem,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Chlebové bochánky,
Chléb skoro jako Šumava,
Voňavé bramboráčky,
Pikantní pečená cuketa,
Savojský quiche,
Květák se smetanovou omáčkou,
Zapečená růžičková kapusta,
Bramborové suflé s bylinkami,
Květák na mozeček,
Amoletový dort s rajčaty,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Krokodýl,
Strouhanec s mákem,
Chléb s ovesnými vločkami,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.