Jablkové knedlíky
Ingredience
1 kg strouhaných jablek
260 g hrubé mouky
strouhaný tvrdý tvaroh nebo perník
moučkový cukr
kousek másla
Postup
Nastrouhaná jablka posypeme moukou a vypracujeme těsto (nejlíp to jde rukama). Necháme 1-2 hodiny odpočinout. Pak vlhkýma rukama tvarujeme koule. Vaříme je ve vodě asi 5 minut. Hotové vyjmeme z vody a necháme okapat. Na talíři je posypeme moučkovým cukrem, tvrarohem nebo perníkem, případně obojím a polijeme rozpuštěným máslem.
Když vynecháme cukr a máslo (případně jen malinko), můžeme použít i při hubnutí.
Podobné recepty:
Smažená cuketa,
Krokodýl,
Babiččiny houstičky,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Květák na mozeček,
Zapečené brambory s bylinkami,
Těstovinové lečo,
Celozrnný mňam chlebík,
Chléb skoro jako Šumava,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Cuketová pánev,
Špaldový podmáslový chléb,
Chléb Vysočina,
Cuketové lívanečky,
Zeleninové palačinky,
Levné langoše,
Bramborák se zelím,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.