Jablkové knedlíky
Ingredience
1 kg strouhaných jablek
260 g hrubé mouky
strouhaný tvrdý tvaroh nebo perník
moučkový cukr
kousek másla
Postup
Nastrouhaná jablka posypeme moukou a vypracujeme těsto (nejlíp to jde rukama). Necháme 1-2 hodiny odpočinout. Pak vlhkýma rukama tvarujeme koule. Vaříme je ve vodě asi 5 minut. Hotové vyjmeme z vody a necháme okapat. Na talíři je posypeme moučkovým cukrem, tvrarohem nebo perníkem, případně obojím a polijeme rozpuštěným máslem.
Když vynecháme cukr a máslo (případně jen malinko), můžeme použít i při hubnutí.
Podobné recepty:
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Grahamový s rozmarýnem,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Rychlý žitný chléb,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Pohankové placky,
Amoletový dort s rajčaty,
Lúčenecký bílý chléb,
Sýrový nákyp,
Chléb skoro jako Šumava,
Česnekový lilek,
Slaná ovesná kaše,
Čínské nudle,
Otrubové slané pečivo,
Domácí langoše,
Česnekový chléb,
Zeleninové palačinky,
Pečený lilek,
Vegetariánské ražniči,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.