Jablkové knedlíky
Ingredience
1 kg strouhaných jablek
260 g hrubé mouky
strouhaný tvrdý tvaroh nebo perník
moučkový cukr
kousek másla
Postup
Nastrouhaná jablka posypeme moukou a vypracujeme těsto (nejlíp to jde rukama). Necháme 1-2 hodiny odpočinout. Pak vlhkýma rukama tvarujeme koule. Vaříme je ve vodě asi 5 minut. Hotové vyjmeme z vody a necháme okapat. Na talíři je posypeme moučkovým cukrem, tvrarohem nebo perníkem, případně obojím a polijeme rozpuštěným máslem.
Když vynecháme cukr a máslo (případně jen malinko), můžeme použít i při hubnutí.
Podobné recepty:
Jednoduchý hrnkový chléb,
Rýžový pudink,
Špagety Viva Italia,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Čili špagety,
Celozrnný semínkový chlebík,
Sýrové kuličky,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Levné langoše,
Kynuté trojlístky,
Šumava - chléb,
Bramborák jako příloha,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Grahamový s rozmarýnem,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Slovenské halušky,
Babiččiny houstičky,
Kokosový chlebík,
Balkánský pekáč,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.