Zapečená růžičková kapusta
Ingredience
1/2 kgrůžičkové kapusty
4 uvařené brambory
200 g vařeného uzeného masa
1 cibule
tuk
omáčka:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 dl mléka nebo vývaru z uzeného masa
sůl
pepř
2 dl smetany
100 g strouhaného sýra
Čas přípravy
60 minut
Postup
Kapustičky zalijeme vroucí osolenou vodou a asi 10 minut je povaříme, pak slijeme a necháme okapat. Pekáček vymastíme, vložíme kapustičky, plátky uvařených brambor, uzené pokrájené na kostičky a promícháme s jemně nakrájenou cibulí. Vše zalijeme omáčkou kterou vytvoříme takto: Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem nebo vývarem z masa, osolíme, opepříme a povaříme za stálého míchání. Asi po 10 minutách vlijeme smetanu, omáčku opět přivedeme k varu, přisypeme sýr a vaříme, až se rozpustí. Naplněný pekáček dáme do předehřáté trouby a pokrm zapékáme asi 45 minut, až se utvoří zlatavá kůrčička. Jindy můžeme do zapékací omáčky po zchladnutí zašlehat jedno až dvě vejce.
Podobné recepty:
Marinovaný lilek,
Šoulet,
Cizrna s rajčaty,
Česnekový lilek,
Kokosový chlebík,
Bylinkový chlebíček,
Bílý sýrový chléb,
Bramborák jako příloha,
Tofu na rajčatech,
Omeleta s houbami,
Květákové kari s hráškem,
Zeleninové rizoto,
Balkánské taštičky,
Babiččiny houstičky,
Kapustový prejt,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Cibulový se slaninou,
Špaldový podmáslový chléb,
Kedlubny dušené na smetaně,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.