Bretaňské fazole
Ingredience
200 g bílých fazolí
1 cibule
2 lžíce sádla
2 rovné lžíce hladké mouky
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
naťová cibulka
Postup
Fazole den předem namočíme. Druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.
Zředíme ji vývarem z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme.
Do omáčky vmícháme scezené uvařené fazole, necháme přejít varem a odstavíme.
Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek a dále nevaříme.
Podle chuti můžeme dosolit či ještě opepřit.
Na talíři posypeme zelenou cibulkou, podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Celozrnný semínkový chlebík,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Cuketové lívanečky,
Nivovo-cibulový nářez,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Celozrnný mňam chlebík,
Pikantní pečená cuketa,
Pivní chléb,
Cizrna s rajčaty,
Chlebozávin,
Lúčenecký bílý chléb,
Čočka s rýží,
Bramborový dort,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Pšenično-žitný chleba,
Savojské brambory,
Kynuté trojlístky,
Zeleninové palačinky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.