Bretaňské fazole
Ingredience
200 g bílých fazolí
1 cibule
2 lžíce sádla
2 rovné lžíce hladké mouky
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
naťová cibulka
Postup
Fazole den předem namočíme. Druhý den uvaříme doměkka.
Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme dozlatova. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.
Zředíme ji vývarem z fazolí, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme.
Do omáčky vmícháme scezené uvařené fazole, necháme přejít varem a odstavíme.
Nakonec vmícháme rozmačkaný česnek a dále nevaříme.
Podle chuti můžeme dosolit či ještě opepřit.
Na talíři posypeme zelenou cibulkou, podáváme s pečivem.
Podobné recepty:
Bramborová hnízda,
Pohankové placky,
Brambory na smetaně,
Pochoutkové těstoviny,
Květákové placičky,
Cuketová čína,
Celozrnný pšeničný bochník,
Bretaňské fazole,
Halušky s brynzou,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Špagety se třemi druhy sýra,
Těstoviny se zeleninou,
Aglio Olio e Peperoncino,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Cibulový se slaninou,
Rohlíky opečené se sýrem,
Grahamky,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Rychlý česnekový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.