Cukeťáci
Ingredience
2,5 kg cukety
2 vejce
8 vrchovatých lžic hladké mouky
4 lžičky mletého kmínu
6-8 stroužků česneku
4 lžičky soli
Postup
Oloupané cukety (mladé loupat nemusíme) nastrouháme, posolíme a necháme postát. Za půl hodiny slijeme puštěnou vodu, vymačkáme a promícháme s vejci, kmínem, rozmačkaným česnekem a moukou. Musí vzniknout těsto hustější než na bramboráky. V případě potřeby přidáme víc mouky.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran placky, menší a tlustší než bramboráky.
Masožravcům můžeme do těsta přimíchat na drobné kostičky pokrájenou uzeninu.
Podobné recepty:
Česnekový chléb,
Pizza,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Kari čočka,
Strouhanec s mákem,
Slovenské halušky,
Noky čtyř druhů sýrů,
Bramborový dort,
Špaldový podmáslový chléb velký,
Pivní chléb,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Těstoviny se zeleninou,
Bramborové dukátky,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Lúčenecký bílý chléb,
Marinovaný lilek,
Květák se smetanovou omáčkou,
Rýžové kari s brokolicí,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Bramborové placičky zapečené se sýrem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.