Cukeťáci
Ingredience
2,5 kg cukety
2 vejce
8 vrchovatých lžic hladké mouky
4 lžičky mletého kmínu
6-8 stroužků česneku
4 lžičky soli
Postup
Oloupané cukety (mladé loupat nemusíme) nastrouháme, posolíme a necháme postát. Za půl hodiny slijeme puštěnou vodu, vymačkáme a promícháme s vejci, kmínem, rozmačkaným česnekem a moukou. Musí vzniknout těsto hustější než na bramboráky. V případě potřeby přidáme víc mouky.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran placky, menší a tlustší než bramboráky.
Masožravcům můžeme do těsta přimíchat na drobné kostičky pokrájenou uzeninu.
Podobné recepty:
Kokosový chlebík,
Bramborový dort,
Balkánské taštičky,
Bílý sýrový chléb,
Sýrové kuličky,
Česnekový chléb,
Italská pizza,
Otrubové slané pečivo,
Šumava - chléb,
Pečený sýr,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Chléb Vysočina,
Babiččiny houstičky,
Špenátové placky,
Rychlé plněné placky,
Kedlubny dušené na smetaně,
Rýžový pudink,
Květákové placičky,
Bramborové tvarožníky,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.