Cukeťáci
Ingredience
2,5 kg cukety
2 vejce
8 vrchovatých lžic hladké mouky
4 lžičky mletého kmínu
6-8 stroužků česneku
4 lžičky soli
Postup
Oloupané cukety (mladé loupat nemusíme) nastrouháme, posolíme a necháme postát. Za půl hodiny slijeme puštěnou vodu, vymačkáme a promícháme s vejci, kmínem, rozmačkaným česnekem a moukou. Musí vzniknout těsto hustější než na bramboráky. V případě potřeby přidáme víc mouky.
Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran placky, menší a tlustší než bramboráky.
Masožravcům můžeme do těsta přimíchat na drobné kostičky pokrájenou uzeninu.
Podobné recepty:
Levné langoše,
Dýňová kaše,
Langoše,
Česnekový chléb,
Sýrové kuličky,
Chléb s ovesnými vločkami,
Zelňáky,
Cuketové lívanečky,
Špagety s medovou omáčkou,
Zapékané okurky,
Špaldový celozrnný bochník,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Těstoviny s vejci,
Špagety se třemi druhy sýra,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem,
Pizza chléb,
Kokosový chlebík,
Chléb se šalvějí a semínky,
Hermelín,
Bylinkový chlebíček,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.